Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
621
Szisztok. Valaki segitene ezeket megoldani? Suliba beteg voltam és nem voltam itt pár darabnál.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1.
sinx = -  3 /2
//Válasszuk szét a lehetséges eseteket.

sin(x) = -  3 /2
sin(π - x) = -  3 /2
//Alkalmazzuk az inverz trigonometrikus függvényt

x = arcsin(-  3 /2)
π - x = arcsin(-  3 /2)
//Keressük meg a hozzá tartozó szöget a trigonometrikus értéktáblázat segítségével.

x = - π/3
π - x = -π/3
//Adjuk hozzá a periódusokat.

x = - π/3 + 2k π, k ε Z
π - x = - π/3 + 2k π, k ε Z
//Irjuk át a szöget, majd oldjuk meg az egyenletet.

x = 5π/3 + 2k π, k ε Z
x = 4π/3 + 2k π, k ε Z
//A végső megoldások:

x = {5π/3 + 2k π },
{4π/3 +2k π }

//Remélem jól oldottam meg a többit is mindjárt küldöm. Jó tanulást. :)
Módosítva: 8 éve
0

2. cosx =  2 /2
//Válasszuk szét a lehetséges eseteket.

cos(x) =  2 /2
cos (2π - x) =  2 /2
//Alkalmazzuk az inverz trigonometrikus függvényt.

x = arccos( 2 /2)
2π - x = arccos( 2 /2)
//Keressük meg a hozzá tartozó szöget a trigonometrikus értéktáblázat segítségével.

x = π/4
2π - x = π/4
//Adjuk hozzá a periódusokat

x = π/4 + 2kπ, k ε Z
2π - x = π/4 + 2kπ, k ε Z
//Oldjuk meg az egyenletet

x = π/4 + 2kπ, k ε Z
x = 7π/4 + 2kπ, k ε Z
//k ε Z, mivel -2kπ = 2kπ

A végső megoldások:
x = {π/4 + 2kπ}
{7π/4 + 2kπ)
0