Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6. osztályos unokámnak szeretnék segíteni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
801
Ha egy szám ötszöröséből elveszünk 40-et,akkor ugyanannyit kapunk,mint ha
a kétszereséhez 104-et adunk.Melyik ez a szám ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5x-40=2x+104
3x=144
x=48

Tehát ez a szám a 48.
1