Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köregyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
979
Az x²+y²-6x-2y-15=0 egyenletű kör és a koordinátatengelyek metszéspontjai egy négyszöget határoznak meg. A négyszög területe a kör területének hány százaléka?

Valaki tudna segíteni a feladat megoldásában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
A kör egyenletébe y=0 -t helyettesítve megkapom, hol metszi az x tengelyt.
Ugyanígy x=0 helyettesítéssel az y tengelyt hol metszi?
Mivel ez egy húrnégyszög, a területe Heron-képlettel kiszámítható.
Ha ezekkel megvagy, és van még gondod - szóljál! (A négyszög területét várom!!)
0

"A területre 346 jött ki. Az jó?"
Sajnos nem. (Szabad a gazda?)
https://www.geogebra.org/m/eYXn2KjS
Módosítva: 8 éve
1

A négyszög területének kiszámítását nem tartották szépnek. Nem tudom ki mire gondolt. Erre?
0