Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger alakú hirdető oszlop.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
732
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek oszlop gúla
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha kiterítjük a síkba a henger palástját, akkor egy téglalapot kapunk, melynek egyik oldala a henger magassága, vagyis 2 méter, másik oldala a henger alapkörének kerülete, vagyis 1*π=π méter, vagyis a téglalap területe 2*π=2π m². Ha a hirdetés a teljes palástot lefedi, akkor 53.000*2π=106.000π forintot kell fizetni. A számítógépen lévő számológép 31 tizedesjegy pontossággal képes számolni a π-t, ennyi bőven elég ahhoz, hogy megkapjuk a pontos eredményt; ~333.008,8, tehát a hirdető cég 333.009 forintot fog nekünk kiszámlázni. Ha a 3,14-es kerekítéssel számolunk, akkor 332.840 forintot kapunk, így látható, hogy 169 forinttal kevesebbet fizetünk; ennyit számít a kerekítés.
0