Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
577
3x² y + 6xy -4x +2xy - 3x² y + y² ehhez kellene behellyetesítési érték x -1|4 y 8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, nem vagyok benne biztos,hogy az x-re a 1/4-t érted, de ha azt, akkor ez lenne a megoldás:
egyszerűsítünk, a 3x²y-3x²y az 0, így azt lehúzhatjuk
marad:

6xy-4x+2xy+y² =6·1/4·8-4·1/4+2·1/4·8+8² = 6·2-1+4=12+3=15
1