Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges

Főoldal » Általános iskola » Matematika
574
Egy osztályban 30 tanuló van, aminek 40%-a lány. Hány lánynak kell elmennie az osztályból, hogy ezek száma az osztály tanulóinak 25%-a legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
30 tanulónak 40 %-a lány, tehát 30*0.4 = 12 fő

A kérdés az, hogy hány lánynak kell távoznia. Tegyük fel, hogy x lány távozik az osztályból, értelemszerűen az osztálylétszám is ennyi fővel csökken.

Vagyis: 12-x = (30-x)*0.25

12-x = 7.5 -0.25x
4.5 = 0.75x

x = 6 fő => ennyi lánynak kell távozni az osztályból.
0