Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
504
Helló! Valaki tudna segíteni az alábbi feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A maximális súrlódási erő, amíg még nem csúszik meg, az `µ·m·g`
Vagyis a míg a centripetális erő ennyi nem lesz, addig pályán marad.
`F_(cp)=m·v^2/r`
`m·v^2/r=µ·m·g`
`v^2=µ·g·r = "0,3"·10·600 m^2/s^2=1800m^2/s^2`
`v="42,4"m/s`

Ez tehát a maximális sebesség.
`v=a·t`
`t=v/a=("42,4"m/s)/(2m/s^2)="21,2"\ s`
0