Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon Fontos!!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
960
Sziasztok! Létszives segitsetek nekem mimt mondtam már nem megy a kémia! Koszonom!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
5. Feladat:
1A, 2B, 3D, 4D, 5A, 6B, 7C, 8C, 9A, 10B

6. Feladat:

Név:Mg égése:
reakció:2Mg+O2=2MgO
ox. szer: O2
red szer: Mg
oxddik: Mg
reddik: O2
termék: MgO
képlet: Mg2+, O2-
tapasztalat: B

Név: Na +Cl2:
reakció: 2Na+Cl272NaCl
ox. szer: Cl2
red szer: Na
oxddik: Na
reddik: Cl2
termék: NaCl
képlet: Na+, Cl-
tapasztalat: D

Név: H2 égése:
reakció:2H2+O2=2H2O
ox. szer: O2
red szer: H2
oxddik: H2
reddik: O2
termék: H2O
képlet: H-O-H
tapasztalat: A

Név: H2+Cl2:
reakció: H2+Cl2=2HCl
ox. szer: Cl2
red szer: H2
oxddik: H2
reddik: Cl2
termék: HCl
képlet: H-Cl
tapasztalat: C
1