Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érvelés

5650
A külföldi nyaralás mellett érvelek
Pl sok uk dolgot ismerhetünk meg ott a nyelvtudásunkat ott probára lehet tenni és felejthetetlen élmény
Cáfolás ....
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Érvelés
A nyaralás helyszínének kiválasztása egyszerre izgalmas és nehéz feladat. A legnagyobb kérdés pedig mindig az, hogy külföldön, vagy Magyarországon töltsük a vakációnkat?
Véleményem szerint érdemes a külföldi nyaralást választani, hiszen mindig érdekes megismerni más országokat és más kultúrákat. Minél messzebb megyünk itthonról, annál inkább úgy érezhetjük, hogy egy teljesen más világba csöppenünk, hiszen a bolygó másik felén természetesen az emberek életmódja, viselkedése is más, mint amit megszoktunk. Nekem az is imponál a külföldön nyaralásban, hogy az út bár hosszabb de látványosabb és élvezetesebb is mint egy belföldi nyaralás esetében. Szerintem egy külföldi nyaralás intenzivebb élmény a sok újdonság és látogatnivaló hely miatt. A külföldi nyaralás jobban átmozgatja az embert mind testileg mind szellemileg. Nyitottá válunk és befogadjuk az idegen kultúrákat. Valamint én kifejezetten élvezek új ételeket,italokat kipróbálni és más ízvilágokat megismerni. Ezentúl élvezek gyönyörrködni más országok építészetében is.
Az, hogy melyik lehetőséget választjuk, természetesen egyéni habitusunktól is függhet: van, aki szereti az ismeretlen vidékeket, távoli országokat, és van, aki a saját hazájában érzi igazán jól magát.Az is fontos,hogy a hónapokon át gyűjtött pénzünkből milyen hosszú nyaralást tudunk szervezni, mert általában a külföldi utazás drágább így kevesebb időt tudunk eltölteni kint, mint itthon. Akár Magyarországon, akár külföldön töltjük a vakációt az a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, így garantáltan szép emlék lesz a nyaralás. Ehhez fontos,hogy minden tagja a csoportnak kifejthesse véleményét és preferenciáit az utazás tervezésekor.

Gyakorlati Szövegalkotás
Köszöntöm a lakógyülés minden kedves tagját! Azért szólalok fel, hogy kifejtsem az álláspontomat a közös ügyünkkel kapcsolatban.
Véleményem szerint ezt a váratlan bevételt mindenképpen a társasház felujitására kellene elkölteni. Nem csak a lépcsőház és a homlokzat biztonságosabbá és szebbé tételéről van szó hanem a lakóhelyünk külső felujitására és szigetelésére is lehetne pénzt költeni bár ehhez valószínű, hogy mindenkinek bekéne fizetnie valamennyi pénzt önköltségből is. Ne felejtsük el, hogy a felujítás mindannyiunk érdekében áll mivel szebb külsőt, belsőt és biztonságosabb, csendesebb környezetet eredményez a felujítás és az esetleges szigetelés. Azt az ötletet, hogy befektessük a pénzt én ellenzem, mivel a befeketésünk kamata kevés lesz kivéve ha rizikós befektetést hajtunk végre, amit viszont szerintem egyikünk sem támogatna. Ezzel véletlen sem akarom megsérteni Szabó urat, aki felhozta a befektetés ötletét, mindenki szavazzon legjobb belátása szerint.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket, és a lehetőséget e rövid felszólalásra
0