Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
598
Itt van valami elírás, vagy miként jön ki a végeredmény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szög, matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nincs elírás.

Kösd össze az E pontot a kör középpontjával, az ugyebár a sugár. A keletkezett háromszög az derékszögű háromszög, ugyanis a sugár merőleges az érintőre. A háromszög átfogója a derékszöggel szemközt van, az a 11 cm-es szakasz.

sin α = szöggel szemközti befogó / átfogó = 6/11

α= 33.06 °

A keresett szög ennek a kétszerese: 66.12 °
1