Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, geometria, téglalap!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2053
Egy téglalap kerülete 56 cm. Mekkorák a téglalap oldalai, ha szomszédos oldalainak különbsége 4 cm?

Köszi előre! :) ;)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az oldalak legyenek: a es a-4. Igy a K=2x(a+b) kepletbe belehet helyettesiteni. Igy lesz K=2x(a+a-4) --> 56cm= 4a-8 --> +8 mindket oldalhoz-> 64cm=4a --> osztunk 4-al--> 16=a
1