Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi SOS!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
549
Valaki tudna segiteni? Nagyon surgos lenne!!!!!!!!!
Elore is koszonom!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az A-ból B-be menő irányvektor ez: `bar v = bar B - bar A = (6-4; -1-3) = (2;-4)`
Ennek a fele: `bar f=bar v/2=(1;-2)`
Ha ezt hozzáadjuk a B ponthoz, megkapjuk a B irányban másfélszerest.
Ha meg kivonjuk az A pontból, megkapjuk az A irányban a másfélszerest.
Meg tudod csinálni?

`bar B + bar f = (6;-1)+(1;-2) = (6+1;(-1)+(-2))=(7;-3)`
`bar A - bar f = (4;3)-(1;-2) = (4-1;3-(-2))=(3;5)`
Módosítva: 8 éve
0