Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika kémiai számítások!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2047
240 g 85%-os kénsavat mennyi 55%-os kénsavval kell keverni, hogy 73%-os kénsavat kapjunk?

Elakadtam a táblázatba írásnál, tehát az egyenletet sem tudtam megoldani :( előre is köszönöm :) :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
240*0,8 + x*0,55 = (240+x)*0,73
0


240*85 + x*55 = (240+x)*73
20400 + 55x = 17520 + 73x / -55x
20400 = 17520 + 18x / -17520
2880 = 18x / :18
160 = x

Tehát 160 g 55%-os kénsavval kell összekeverni! :)
0