Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika háziban tud valaki segíteni? Sürgős!

Főoldal » Középiskola » Fizika
3558
Egy folyóban egy csónakot két gyerek húz. Egyik dél felé 110 N, míg a másik nyugat felé 100 N erővel. A víz északi irányban 80 N erőt, míg a szél kelet felé 60 N erőt fejt ki. Ezen erők hatására a csónak 0,5 m/s2 gyorsulással mozog.
mekkora a csónak tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
surgos!
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Észak-dél irányban az eredő erő: 110-80 = 30 N északra
Kelet-nyugat irányban az eredő: 100-60 = 40 N nyugatra
Ez a két eredő erő egymással derékszöget zár be. Eredőjük (a háromszög átfogója) Pitagorasszal számolható: F = `sqrt(30^2+40^2)=50` N

A tömeg az `F=m·a`-ból számolható.
2