Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
553
A 800 W-os villanytűzhelyen 100 g, 0 °C-os jeget megolvasztunk. A folyamat hatásfoka 0,68. Mennyi időt vesz ez igénybe? (Lo=340 kJ/kg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ennyi energia kell a felolvasztáshoz:
E = 340 kJ/kg · 0,1 kg = 34 kJ = 34000 J
Ez a hasznos munka. A teljes munka W:
0,68 = E/W → W = E/0,68 = ... számold ki

A teljesítmény és a munka között ez az összefüggés:
W = P·t
t = W/P = ... számold ki, ez másodperc lesz.
0