Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
847
Egy számtani sorozat első eleme 75,a különbsége 13.
Írd fel a sorozat 34.elemét,majd számítsd ki az első 34 elem összegét!
a34=? S34=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

a₁=75
d=13
a₃₄=a₁+(n-1)d=75+(34-1)*13=504 a 34. tagja a sorozatnak.
S₃₄=(a₁+an)n/2=(a₁+a₃₄)*34/2=(75+504)*34/2=9843 az első 34 elem összege.
0