Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges algebrai kifejezések

Főoldal » Általános iskola » Matematika
746
Több feladatot írok le:
1.Egy egyenlő szárú háromszög alapjának és szárának aránya 2:3. Mekkorák a háromszög oldalai ha kerülete 49 cm?
2.Egy téglalap területe 252 cm² egyik oldala 21 cm.Mekkora a kerülete?
3.Egy háromszög a oldala 45 cm területe 360 cm².Mekkora az a oldalhoz tartózó magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Az oldalak aránya: 2:3:3 (mert a szárból ugye 2 ugyanakkora van)
2x+3x+3x=49
8x=49
x=6,125
Az alap 2*6,125=12,25 cm, a szárai 3*6,125=18,375 cm.
2. Ttéglalap=a*b
a=21
252=21*b
b=12 cm
K=2*(a+b)=2*(21+12)=66 cm²
3. THáromszög=a*ma
360=45*ma
ma=8 cm
0