Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Paralelogramma

Főoldal » Általános iskola » Matematika
920
Sziasztok! Elakadtam a matekkal;
A paralelogramma egyik oldala 5 dm-rel nagyobb, mint a másik oldal kétszerese. A kerülete 286 cm. Mekkorák a paralelogramma oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A paralelogramma egyik oldala: x dm
másik oldala: x+5 dm
Kerület: 286 cm=28,6 dm
K=2*(x+(x+5))
28,6=2(2x+5)
28,6=4x+10
18,6=4x
x=4,65 ⇒ A paralelogramma egyik oldala 4,65 dm, a másik 4,65+5=9,65 dm.
(Ell.: 2*4,65+2*9,65=9,3+19,3=28,6 dm=286 cm)
1