Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1373
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel a golyók sűrűsége ugyanakkora, ezért azok lesznek a nehezebbek, amiknek nagyobb az össztérfogata.
Pisti: 4 db 2 cm átmérőjű ⇒ 1 golyó sugara 1 cm
1 db 1 cm sugarú üveggolyó térfogata: V=(4*r³*π)/3=(4*1³*π)/3∼12,57 cm³
4 db 1 cm sugarú üveggolyó térfogata: 4*12,57=50,28 cm³
Zoli: 2 db 4 cm átmérőjű ⇒ 1 golyó sugara 2 cm
1 db 2 cm sugarú üveggolyó térfogata: V=(4*r³*π)/3=(4*2³*π)/3∼100,53 cm³
2 db 2 cm sugarú üveggolyó térfogata: 2*100,53=201,06 cm³

50,28 cm³<201,06 cm³

Tehát Zoli zsebét jobban húzzák le az üveggolyók.
0