Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valszám

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
Mekkora annak a valószínűsége, hogy hat csapat (a; b; c; d; e; f) közül az 'f' az első három hely valamelyikén végez, ha nincs holtverseny? (minden lehetséges sorrend egyformán valószínű)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6 csapat ⇒ 6!=6*5*4*3*2*1=720 az összes lehetőség a helyezések alakulására
A megfelelő lehetőségek:
Ha f csapat 1. ⇒ a többi helyre megy a többi csapat: 5*4*3*2*1=120 lehetőség
Ha f csapat 2. ⇒ 5*4*3*2*1=120 lehetőség
Ha f csapat 3. ⇒ 5*4*3*2*1=120 lehetőség
Összesen: 360 megfelelő lehetőség
Valószínűség: hasznos/összes lehetőség=360:720=1:2

Másképpen: (egyszerűbben, csak ez most jutott eszembe :D )
6 hely, belőlük 3 jó ⇒ 3:6=1:2

1:2 a valószínűsége.
0