Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
553
Mekkora a kerülete annak a derékszögű háromszögnek,amelynek egyik befogója 12,6cm és az átfogója 38cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik befogó: a=12,6 cm
Átfogó: c=38 cm
Felírjuk a Pitagorasz-tételt:
a²+b²=c²
12,6²+b²=38²
158,76+b²=1444
b²=1285,24
b₁=35,85 cm
b₂=-35,85, nem megoldás, mert háromszög oldala nem lehet negatív
Kháromszög=a+b+c=12,6+35,85+38=86,45 cm a háromszög kerülete.
0