Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
692
a. x=-18
b. x=66/25
c. x=8
d. nincs megoldás
e. x=-8
f. nincs megoldás
Szerintem ezek az eredmények nem jók, de nekem ezek jöttek ki. Segítségeteket kérném a helyes feladatmegoldáshoz:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Szia!
Nekem a következő megoldások jöttek ki:
a. x=(-18)
b. x=2.64 (nem tudom kijöhet egész szám?)
c. x=8
d. AZONOSSÁG (azaz akár a 7-et , akér a -4x-et veszed ki, akkor is mindkét oldalon ugyanaz marad)
e. x=(-8)
f. nincs megoldás

A b-n kívül mindenben biztos vagyok.
Remélem tudtam segíteni :)
0

a d-nél az a megoldás hogy minden x valós számra teljesül tehát az x bármennyi lehet
0

Sziasztok!

Annyit hozzátennék, hogy f-nél ugye kiesnek az x nélküli tagok, ennek pedig így lesz megoldása, mégpedig az x=0.
0