Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, jegyzetek, könyvek

527
Sziasztok valaki nem tud egy jó kémia tankönyvet, jegyzeteket, valami összefoglalót vagy valamit, ahol jól ellehet sajátítani eme nehéz, de annál érdekesebb tudományt?
nagyon megköszönném segítségeteket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

3
Szia!

Ha számolni szeretnél minden mennyiségben, akkor Villányi Attila: Ötösöm lesz kémiából a Te könyved. Van benne egy millió számítás 7. osztálytól gyakorlatilag egyetemi szintig és minden fejezet előtt van egy kis elmélet és próbafeladatok, hogy tudd mit csinálsz.
Ha pedig az elmélet vonzz, akkor először gyakorlatilag tetszőleges tankönyveket olvass (mozaikos pl egész jó). Ha a kémiával kapcsolatos céljaid túlmutatnának a gimis kémia túlélésén és komolyabban szeretnél foglalkozni vele, akkor pedig szervetlen kémiából tudom ajánlani a Lengyel-Proszt-Szarvas: Általános és szervetlen kémia c. könyvet, nem mai, max antikvárban tudod beszerezni, de hasznos, én nagyon szeretem. Szervesből pedig a "biblia" a 6 kötetes Bruckner Győző: Szerves kémia c. könyv. Ha ezek megvannak és elolvasod őket (sok szerencsét, van összesen vagy 3000 oldal...), az már felér egy diplomával :D
Remélem segítettem. Ha esetleg pontosítasz, hogy mi érdekel jobban, akkor tudok további könyveket is ajánlani.
0

Ja, ami még segíthet pl. egy jobb jegyhez, vagy esetleg egy érettségihez az a Balázs-Balázs:Ennyit kell(ene) tudnod kémiából. Ez már nem annyira hosszú és van benne szerves és szervetlen kémia is, sőt, még boltban is kapható.
0

Ajánlom az Ötösöm lesz kémiából c. feladatgyjűjteményt gyakorlásnak. Az elsajátìtáshoz pedig szerintem használhatsz iskolai tankönyveket :)
0