Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.s

Főoldal » Általános iskola » Matematika
677
Segítsetek megoldani!! Ez a kèt feladat lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3 négyzet egy kör ⇒ 2 háromszög 4 négyzet ⇒ 1 háromszög 2 négyzet
A kör 3-szorosa a négyzetnek, a háromszög 2-szerese
Négyzet: x
Háromszög: 2x
Kör: 3x
Tehát a 3 szám lehet a 18, 36, 54, vagy a 27, 54, 81.

Szám: x
x+4
(1/5)*(x+4)=20
x+4=100
x=96
(Ell.: 96+4=100 100*1/5=20)
Módosítva: 8 éve
0