Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgrometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1434
Van egy 10 cm élű kockánk. A kocka lapjainak középpontjait összekötve milyen alakzatot kapunk? És ennek az alakzatnak mekkora a térfogata illetve felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy oktaédert kapunk ( 8 szabályos háromszögből álló szabályos test )
A háromszögek oldala 5 2  cm, területük 5 2  x 5 2 /2*5 3  / 2 = 21,65 cm2
A teljes felszíne 8*21,65 cm2 = 346,41 cm2
A test két gúlából áll, enek az alapja 50cm2 , magassága a kocka fele : 5 cm
Össz térfogata: 2 * 50cm2 * 5cm / 3 = 166,67 cm3
0