Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat

Főoldal » Középiskola » Matematika
485
Akkor beszélünk jégesőről, ha a lehulló jégdarabok átmérője meghaladja az 5 mm-t.
a) Mekkora egy 5 mm átmérőjű, gömb alakú jégdarab térfogata?
b) Mekkora a tömege? (A jég sűrűsége 0,9 mg/mm³)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) V=(4r³π)/3=(4*5³*π)/3=523,6 mm³

b) m=sűrűség*V=0,9*523,6=471,24 mg
1