Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
566
A forgáshenger alakú bögrénk belső sugara 4 cm. Mekkora a magassága, ha pontosan 5 dl (500 cm³) ital fér bele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r=4cm
V=500 cm³
V= r²πm ⇒ m=V/(r²*π)=500/(4²*π)=500/50,27∼9,95 cm
1