Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1096
Egy téglatest egyik csúcsából kiinduló három élének összege 18cm , testátlója gyök alatt 110 cm. Mekkora a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a + b + c = 18
a² + b² + c² = 110
------------------
Első egyenletet négyzetre emelve:
a² + ab + ac + ab + b² + bc + ac + bc + c² = 324
a² + b² + c² + 2(ab + ac + bc) = 324
110 + 2(ab + ac + bc) = 324
2(ab + ac + bc) = 162. Ez a felszín.
0