Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek;(egyenlőtlenségek)Alaphalmaz a valós számok halmaza!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
903
1.) 0,7x+5-1,8x=3-1,1x
2.) 2x-5x-5=8-3x-11
3.) 1,7x+3<3,5x+2-1,8x
4.) 0,5x-6>5+1,5x-11
5.) 5,8x-1<=7,5x+5-1,7X
6.) 0,52-1,6>=5+2,27x-2,4

Kérném a levezetését is mindegyiknek.
Köszi a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Először érdemes összevonni az egyes tagokat, azután pedig megnézni melyik oldalt célszerű átrendezni.

Pl:
1) -1,1x+5=3-1,1x --->/+1,1x
5=3-->tehát ennek nincs megoldása

2) -3x-5=-3x-3 /+3x
Itt szintén eltűnik az x-es tag ezért ennek sincs megoldása...

Ezek alapján a többit próbáld meg...


1

Valaki más esetleg?
0