Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
557
Szeretnék segítséget kérni ebben a kémia feladatban. Köszönöm szépen!
560 g gipszkristály milyen tömegű vizet tud lekötni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Mivel 1 mól gipszkristály 1,5 mol vizet képes megkötni, ezért először kiszámoljuk a gipsz anyagmennyiségét:
MCaSO4=136g/mol
n=m/M=560/136=4,12 mol
Ezt beszorozzuk másféllel: 4,12*1,5=6,18 mol víz
MH2O=18 g/mol
m=n*M=6,18*18=111,24 g vizet tud lekötni.
0