Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra, egyenlet megoldás.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
597
-8x=14,4
x*(-2,5)=-15
42:(-x)=14
12x=-30
x:(-7,2)=0
2,1:x=0

Kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az a lényeg, hogy az x-et kell kifejezni mindegyik egyenletből:
Ahol szorzás van ott osztasz, ahol osztás akkor pedig szorzol...

1. x= 14,4/(-8)=.....
2. x= (-15)/(-2,5)=.......
3. x= 42/14=....
4. x= -30/12=.....
5. x= 0*(-7,2)=0
6. x= 0*x lenne az átrendezés után, de mivel ez nem lehetséges ezért ennek nincs megoldása..
A többit már kitudod számolni ezek alapján.
1