Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
3340
Írd fel az alábbi kémiai reakciók egyenletét
a)Magnézium-oxid reakciója sósavval:
b)A Daniell-elem rézelektródján lejátszódó reakció egyenlete:
c)Forralás hatására vízkő válik ki a forraló fűtőszálon:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a)HCl + MgO = MgCl₂ + H₂O
b)Cu2+(aq) + 2e- = Cu (sz)
c)Mg(HCO₃)₂ = MgCO₃ + H₂O + CO₂
Módosítva: 8 éve
0