Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1112
Írd fel az alábbi reakciók egyenletét !
a)Klór reakciója vízzel:
b)Szódabikarbóna reakciója sósavval:
c)C7 H16 összetételű benzin-alkotórész tökéletes égése a motorban.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a) Cl₂+H₂O=HCl+HOCl (HCl: hidrogén-klorid, HOCl: hipoklóros sav)
b) NaHCO₃+HCl=NaCl+H₂O+CO₂
c) C₇H₁₆+11O₂=7CO₂+8H₂O
1