Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia a mindennapokban

1606
Melyikre jellemző ?
A)szénhidrátok B)fehérjék c)zsírok-olajak D)vitaminok E)élelmiszer-adalékok
1.Felépítő kis molekulái aminosavak.
2. A felsoroltak közül a legnagyobb energia tartalmú tápanyagok.
3.Jellemzően nem tartoznak a tápanyagok közé.
4. A pékáruk és az édességek jellemző tápanyagok.
5. A legfontosabb energiaszolgáltató tápanyag.
6.A tejtermékek és a sovány húsok jellemző tápanyagai .
7.Jelölésükre E-számokat használunk.
8. Felépítésükben glicerin és változatos összetételű zsírsavak vesznek részt .
9. Jelölésükre általában az ABC nagybetűit használjuk.
10. Életfolyamatainkhoz szükséges szerves molekulák ,amelyeket a szervezettünk nem tud (megfelelő mennyiségben) előállítani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. C)
2. A)
3.D)
4. E)
5. A)
6. B)
7. E)
8. C)
9. D)
10. B)
0