Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2065
b.)
Három dinnyét vásároltunk 30€-ért.Az első ára háromnegyed része, a másodiké kétszerese volt a harmadik árának.Mennyibe kerültek a dinnyék külön-külön?

c.)
Cili pénzének két heted része 120€-val több, mint az egyötöd része.Hány eurója van Cilinek?

(((mindennel együtt!)))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b) 1. dinnye: 0,75x
2. dinnye: 2x
3. dinnye: x
Összesen 30€
0,75x+2x+x=30
3,75x=30
x=8
Az 1. dinnye 0,75*8=6€-ba, a 2. dinnye 2*8=16€-ba, a 3. dinnye 8€-ba került.

c) Cili pénze: x €
(2/7)*x=(1/5)*x+120 /*35
10x=7x+4200
3x=4200
x=1400 €-ja van Cilinek.
0