Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KNO3 anyagmennyisége?

Főoldal » Középiskola » Kémia
493
Ugye a KNO3 moláris tömege 101 g/mol. Meg van adva a feladatban, hogy a tömege 100g. A kérdés, hogy mennyi az anyagmennyiség. Ezt úgy kell kiszámolni, hogy a 101-et el kell osztani a 100-al, tehát a moláris tömeget a tömeggel? Nekem így 1,01 jött ki, ez így jó? Vagy ha nem hogyan kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ott a puska: a mértékegység g/mol, vagyis a tömeg van elosztva az anyagmennyiséggel:
`101 "g"/"mol" = m/n` vagyis `=(100\ "g")/n`
Ebből kell kifejezni az `n`-et:
`n = (100\ "g")/(101\ "g"/"mol")`

0