Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy test 5m/s-ról lefékez 0m/s-ra. A fék útja 6 m. Mekkora a súrlódâsi erõ?

Főoldal » Középiskola » Fizika
509
Egy test 5m/s-ról lefékez 0m/s-ra. A fék útja 6 m. Mekkora a csúszâsi súrlódási erõ?
Elõre is köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Kezdetben a mozgási energiája: `E=1/2·m·v^2`
Ezt a teljes energiát felemészti a súrlódás, mert a végén 0 lesz a sebessége.
A súrlódási erő munkája `s=6m` úton: `W=F_s·s`
`E=W`

`F_s` a kérdés. Kell tudni hozzá az `m` tömeget, akkor jön ki.
0