Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a súrlódási együttható, ha 100 N súlyú testet vízszintes asztalon vízszintes hatásvonalú 50 N erő gyorsít 2 m/s2 gyorsulással?

Főoldal » Középiskola » Fizika
2218
Mekkora a súrlódási együttható, ha 100 N súlyú testet vízszintes asztalon vízszintes hatásvonalú 50 N erő gyorsít 2 m/s2 gyorsulással?
Köszi a válaszokat :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`mg=100\ N`, ebből kijön a tömeg.
A gyorsító erő `F=m·a=...` számold ki
A húzóerő 50 N, ha ebből kivonjuk a súrlódást, éppen a gyorsító erő marad:
`50\ N - F_s = F`
Ebből kijön `F_s`

Azt is tudjuk, hogy `F_s = µ·m·g`, ebből pedig kijön `µ`

3