Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi 5/8-adnak a 7század,1ketted,7ötöd,21tized része?Hány százaléka (századrésze) ez az 5nyolcadnak?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2634
Nem értem a feladatot,viszont holnapra ez a házi és lehet,dogát is írunk:( Valaki segítsen légyszi,köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
az egykettednél pl. megszorzod a 8-at 2vel, és így feleannyit kapsz, mivel a nevezőben a szám a kétszeresére csökkent. A többit ebből a logikából meg tudod csinálni :) Ha nem, szólj, és segítek!
0

Százaléknál el kell osztanod a 7/100-ad, 1/2-ed stb.-t az 5/8-al, és beszorozni 100-zal. Így kapod meg hány százaléka.
Például:
7/100 hány százaléka az 5/8-adnak?
Megoldás:
((7/100) / (5/8)) * 100 = (7 / 100)*(8/5)*100 = (7*8)/5 = 56/5 = 11.2%-a
1