Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín,térfogat

Főoldal » Középiskola » Matematika
3299
Egy úszómedence 50 m hosszú, 15 m széles és 2,2 m mély.
a) Hány m³ víz kell a medence teljes megtöltéséhez?
b) Mennyi ideig lenne elegendő a medencében elférő víz egy négytagú család számára, ha a család havi vízfogyasztása átlagosan 12 m³?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat, felszín
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) V=a*b*c=50*15*2,2=1650 m³ víz kell hozzá.
b) Havonta 12 m³ ⇒ 1650/12=137,5 hónapig lenne elég a víz.
1