Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín,térfogat

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
Fagyasztóban jéggömböket készítünk. A gömbök sugara 1,2 cm. Körülbelül hány deciliter víz kell 20 db jéggömbhöz? (Pontosabb számításhoz szükséged van a jég és a víz sűrűségére is.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat, felszín
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A gömb térfogata: V=(4r³*π)/3
1 gömb térfogata: V=(4*(1,2)³*π)/3=7,24 cm³
20 gömb térfogata: 20*7,24=144,8 cm³
1 dl= 100cm³
144,8 cm³=1,448 dl
Kb. 1,448 dl víz kell 20 db jéggömbhöz.
1