Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín,térfogat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1521
Egy 1 literes tejesdoboz alapterülete 60 cm². Mekkora a magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat, felszín
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1 liter definíció szerint 1 dm³-nek felel meg, ez pedig 1000 cm³-nek. Ha a tejesdoboz hasáb alakú, akkor ha M a magassága, akkor térfogata 60*M cm³, ennek kell 1000-nek lennie:

60*M=1000, erre M=1000/60=50/3 adódik, tehát a doboz 50/3 cm magas, igény szerint kerekíthető ez az érték.
1