Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Azonositsd a három elemet

Főoldal » Általános iskola » Kémia
536
Adottak A,B és C elemek tudva hogy rendszámok között a következő összefüggés irható fel:
ZA+ZB+ZC=20
ZA-ZB=ZC+2
ZA+ZB-ZC=4
(A Z utáni betük indexbe vannak)
Azonositsd a három elemet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Hasonló feladatot oldottatok már meg? Ha igen, milyen módszerrel?
0

ZA + ZB + ZC = 20
ZA-ZB = ZC 2 +
ZA + ZB-ZC = 4 => ZA + ZB + ZC = 4
4 + ZC ZC = 20 +
4 + 2ZC = 20
2ZC = 20-4
ZC = 16 / 2
ZC = 8 => O (oxigénatom)
ZA-ZB = ZC + 2 => ZA-ZB = 8 + 2 => ZA = 10 + ZB
10 + ZB + ZB + 8 = 20
2ZB + 18 = 20
2ZB = 20-18
ZB = 2/2
ZB = 1 => H (hidrogén)
ZA + ZB = 10
ZA = 10 + 1
ZA = 11 => Na (nátrium)
0