Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyszi segítsetek: matek függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
470
Az 1. Feladat kéne csak.
Előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Az első oszlopot úgy kapod meg, hogy x helyére beírod a 0-t, majd a műveleteket elvégzed:

a) 3*0+7,5=0+7,5=7,5
b) 3*0-7,5=0-7,5=-7,5
stb.

A második oszlophoz egyenlővé kell tenni 0-val, és az egyenletet megoldani:

a) 3x+7,5=0, ennek megoldása x=-2,5
b) 3x-7,5=0, ennek megoldása x=2,5
stb.
0

Pedig ennél érthetőbben nem tudom leírni (és felteszem, hogy más sem).
0

A második oszlop megoldását írd akkor le légyszíves.
0