Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fogalmazás. Nagyon hálás lennék ha valaki írna egy keveset.

1230
A feladat az hogy írj minimum egy oldalas(A4-es)fogalmazást a következő címmel: A természet szennyezése! . Tudom hogy hogyan szennyezik az emberek de leginkább a megfogalmazásal lenne problémám. Nem tudok belekezdeni sem . Sok minden kavarog a fejemben róla de mégse áll össze. Tényleg nagyon hálás lennék.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

2
A környezetszennyezés az emberi társadalom környezetének kedvezőtlen irányú megváltoztatása, a környezeti elemek, levegő, víz, talaj előnytelen összetétel-változásával és minőségromlásával járó tevékenység, illetve jelenség vagy maga az előnytelen összetétel-változást és minőségromlást okozó anyag. A környezetszennyezés lehet fizikai (zajszennyezés, hőszennyezés, fényszennyezés), kémiai (szennyvíz, talajszennyezés, túlzott agrokemizálás), vagy biológiai természetű (mesterségesen átalakított (például GMO) vagy tájidegen élőlények alkalmazása).
A kóros algásodás előzménye az, hogy a tengerbe műtrágya, valamint tisztítatlan, magas nitrát- és foszfáttartalmú szennyvíz kerül. A halak és más vízi élőlények nem jutnak elegendő napfényhez. Az algák toxinjai az emberre is veszélyesek lehetnek. A vizeket is számos szennyezés éri. Leggyakrabban az iparban és a háztartásokban keletkezett,a vizekbe tisztítatlanul bejutó szennyvizek okoznak környezeti károkat(egy egymilliós lakosságú városban évente 500 000 tonna szennyvíz képződik). A vízszennyezés következménye lehet a tápanyag-feldúsulás.
Hulladékok lebomlási ideje:
Kötél: 3-14 hónap
Papír: 2-5 hónap
Pamutruha: 1-5 év ( A cellulóz ha elásod nedves talajba, évekig nem rothad el. )
Tejesdoboz: 5 év
Nejlonzacskó: 10-100 év
Pelenka: 50-100 év
Konzervdoboz: 50-100 év
Sörösdobozok műanyag karikája: 450 év
Zöld üveg: 1 millió év
Műanyag flakon: soha
A környezetszennyezés régebben létezik, mint a civilizáció: őseink megjelenése óta. Mióta fajunk első példányai a Földön járnak, azóta termel az emberi tevékenység fizikai és kémiai hulladékot, amely megváltoztatja a levegő, a talaj és a természetes vizek eredeti összetételét. A történelem előtti időktől kezdve a környezetszennyezés elválaszthatatlanul kapcsolódik az egészség és a gyógyítás problémaköréhez . Sok korai betegségért a környezetszennyezés volt a felelős. A környezetszennyezés legelső oka az emberi ürülék lehetett. Az emberi szervezetben élő bél-baktériumok, mint például az Escherichia coli, a fekáliából az ivóvízforrásokba kerültek és megfertőzték a korai embert. Ez a környezetszennyezés ma is milliók megbetegedésének okozója.
A számok tavaly óta nem változtak: az Egészségügyi Világszervezet tavalyi és idei becslése megegyezik. Egy év alatt 13 millióan haltak meg a szervezet szerint annak köszönhetően, hogy környezetük nem volt méltó az emberi élethez. Az idei adatok annyiban különböznek a tavalyitól, hogy immáron országokra lebontva látható, hol, milyen mértékben okozta a környezetszennyezés az emberek halálát.

2

LEÍRÓ SZÖVEGET írjanak= tehát egy probléma/helyzet bemutatása

A SZAVAK A KÖVETKEZŐK
környezetszennyezés
barátok
sétáltak
patak
dühítette
erdő
globális
emlékezetében
olvasta
láthatatlanul
0