Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Fogalmazás. Nagyon hálás lennék ha valaki írna egy keveset.

398
A feladat az hogy írj minimum egy oldalas(A4-es)fogalmazást a következő címmel: A természet szennyezése! . Tudom hogy hogyan szennyezik az emberek de leginkább a megfogalmazásal lenne problémám. Nem tudok belekezdeni sem . Sok minden kavarog a fejemben róla de mégse áll össze. Tényleg nagyon hálás lennék.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
A környezetszennyezés az emberi társadalom környezetének kedvezőtlen irányú megváltoztatása, a környezeti elemek, levegő, víz, talaj előnytelen összetétel-változásával és minőségromlásával járó tevékenység, illetve jelenség vagy maga az előnytelen összetétel-változást és minőségromlást okozó anyag. A környezetszennyezés lehet fizikai (zajszennyezés, hőszennyezés, fényszennyezés), kémiai (szennyvíz, talajszennyezés, túlzott agrokemizálás), vagy biológiai természetű (mesterségesen átalakított (például GMO) vagy tájidegen élőlények alkalmazása).
A kóros algásodás előzménye az, hogy a tengerbe műtrágya, valamint tisztítatlan, magas nitrát- és foszfáttartalmú szennyvíz kerül. A halak és más vízi élőlények nem jutnak elegendő napfényhez. Az algák toxinjai az emberre is veszélyesek lehetnek. A vizeket is számos szennyezés éri. Leggyakrabban az iparban és a háztartásokban keletkezett,a vizekbe tisztítatlanul bejutó szennyvizek okoznak környezeti károkat(egy egymilliós lakosságú városban évente 500 000 tonna szennyvíz képződik). A vízszennyezés következménye lehet a tápanyag-feldúsulás.
Hulladékok lebomlási ideje:
Kötél: 3-14 hónap
Papír: 2-5 hónap
Pamutruha: 1-5 év ( A cellulóz ha elásod nedves talajba, évekig nem rothad el. )
Tejesdoboz: 5 év
Nejlonzacskó: 10-100 év
Pelenka: 50-100 év
Konzervdoboz: 50-100 év
Sörösdobozok műanyag karikája: 450 év
Zöld üveg: 1 millió év
Műanyag flakon: soha
A környezetszennyezés régebben létezik, mint a civilizáció: őseink megjelenése óta. Mióta fajunk első példányai a Földön járnak, azóta termel az emberi tevékenység fizikai és kémiai hulladékot, amely megváltoztatja a levegő, a talaj és a természetes vizek eredeti összetételét. A történelem előtti időktől kezdve a környezetszennyezés elválaszthatatlanul kapcsolódik az egészség és a gyógyítás problémaköréhez . Sok korai betegségért a környezetszennyezés volt a felelős. A környezetszennyezés legelső oka az emberi ürülék lehetett. Az emberi szervezetben élő bél-baktériumok, mint például az Escherichia coli, a fekáliából az ivóvízforrásokba kerültek és megfertőzték a korai embert. Ez a környezetszennyezés ma is milliók megbetegedésének okozója.
A számok tavaly óta nem változtak: az Egészségügyi Világszervezet tavalyi és idei becslése megegyezik. Egy év alatt 13 millióan haltak meg a szervezet szerint annak köszönhetően, hogy környezetük nem volt méltó az emberi élethez. Az idei adatok annyiban különböznek a tavalyitól, hogy immáron országokra lebontva látható, hol, milyen mértékben okozta a környezetszennyezés az emberek halálát.

2