Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
520
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c) 3,2-x=4,2
3,2=4,2+x
-1=x eleme az egész számok halmazának
d) -8x=14,4
8x=-14,4
x=1,8 nem eleme az egész számok halmazának---> nincs megoldás az egész számok halmazán
e) x*(-2,5)=-15
-2,5x=-15
2,5x=15
x=6 eleme az egész számok halmazának
g) 12x=-30
x=-2,5 nem eleme az egész számok halmazának---> nincs megoldás az egész számok halmazán
h) x:(-7,2)=0 /*(7,2)
x=0 eleme az egész számok halmazának
i) 21:x=0 /*x
21=0 az egyenletnek nincs megoldása
1