Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi Sos

Főoldal » Általános iskola » Fizika
579
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.
A megtett út lesz a nagyobb, mivel sokkal kacskaringósabb mint az elmozdulás, nem egy teljesen egyenes vonal.
2.
Lehetséges, ha arról a pontról amiről elindult, oda érkezik vissza. Ilyenkor nincs elmozdulás,de utat tett meg.
3.
0,5 km= 500 m=5000 dm= 50.000 cm
40 m= 0,04 km=400 dm= 4000 cm
200 dm= 2000 cm= 20 m=0,02 km
3000 cm= 300 dm= 30 m= 0,03 km
6,5 m= 0,0065 km= 65 dm= 650 cm
4.
1,5 nap= 3/730-ad év= 36 óra= 129600 másodperc
84 óra= 302.400 másodperc= 3,5 nap= 7/730-ad év
5 nap= 120 óra= 432000 másodperc=1/730-ad év
7200 másodperc= 120 óra= 5 nap= 1/737-mad év
12 óra= fél nap= 1/730-ad év= 43200 másodperc
5.
m/s és km/h. Ha km/h-ból m/s-ot akarunk akkor el kell osztani 3,6-tal, ha pedig m/s-ból km/h-t akkor szorozni 3,6-al.
6.
54/3,6=15 m/s
108/3,6=30 m/s
2,5*3,6=9 km/h
13*3,6= 46,8 km/h
3,6/3,6= 1 m/s
7.
egyenes arányosság
8.
800/50= 16 s
2 km=2000 m / 80 s= 25 m/s
10,8 km/h /3,6=3 m/s * 90= 270 m
60/25= 2,4 km/h
12 m/s= 43,2 km/h 0,5= 21,6 km/h
9.
lakott területen: 50 km/h
kívül: 90 km/h
autóúton: 110 km/h
autópályán: 130 km/h
10.
Átlagot úgy számolunk hogy összeadjuk a számokat majd a számok darabszámával elosztjuk: 100+120=220/2=110 km/h az átlagsebessége.

11.
Hogy a tábla után maximum 30 km/h-val lehet menni. Nem egészen értem mit lehetne rajta pontosítani.
1