Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi itt a megoldás

Főoldal » Középiskola » Kémia
866
Hány mol/dm3 koncentrációjú az az oldat amelynek 100cm3 - e 0,16g NAOH - ot tartalmaz M NaOH=40g/mol?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Van adatod, hogy 1 mol NaOH tömege 40 gramm.
Számold ki, hány mol tömege 0,16 gramm. Ez lesz az `n` mol-ban.

Aztán 100 cm³ hány dm³? Ez lesz a `V` dm³-ben. (1 dm = 10 cm, akkor 1 dm³ = 10³ cm³, stb.)

Végül elosztod őket: `n/V` lesz a koncentráció mol/dm³-ben.
Módosítva: 8 éve
0