Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8.o. Naprendszer

Főoldal » Általános iskola » Fizika
554
Csatoltam képet holnapra kellene úgyhogy elég sürgős
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia, ha még aktuális akkor tessék:

I. Feladat

b, Három órával később a vonal rövidebb lesz, és iránya elfordul északnyugat felé.

c, Egy kétszer olyan magas bot kétszer hosszabb árnyékot adna.

~~~

II. Feladat

A Holdnak a Nap és a Föld korongja között kell lennie.
A napfogyatkozás típusát a Föld-Hold távolság
határozza meg. Kisebb távolságnál teljes, nagyobbnál
gyűrűs napfogyatkozás alakul ki.

~~~

III. Feladat

9 teljes hónap és 15 nap. A hónapok napjai: 30 + 31 + 30 + 31 + 31 + 28 + 31 + 30 + 31 + 15 = 288.
Tehát egy tanév 288 napos (szökőévben 289 napos).

~~~

IV. Feladat

Finnországból, mert az északabbra van, közel az északi sarkhoz, amely felett a Sarkcsillag található.

~~~

V. Feladat

A pálya sugara 57,9 millió km, kerülete 363,6 millió km. Ezt 88 nap alatt teszi meg, így naponta 4,13 millió km-t,
óránként 172 ezer km-t halad. Másodpercenként tehát kb. 48 km-t halad.

~~~

VI. Feladat

540 000 CsE = 8,57 fényév, tehát a Sarkcsillag mintegy 50-szer van messzebb. ( 431/8,57 = 50,3)

~~~

Remélem segítettem! :)

0