Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
545
Ennek az egyenlet megoldásában kérek segítséget . Gondolok itt a levezetésre !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2^ (x+3) -2^x=112
2^x * 2^3 -2^x=112
2^x=a
8a-a=112
7a=112
a=16
16=2^x
2^4=2^x
Mivel az exponenciális függvény szigorú monoton, így csak akkor lehet egyenlő, ha 4=x.
Ellenőrzés:
2^7-2^4=112
128-16=112
112=112
0